родината

СКАНДАЛЪТ С ДЪРЖАВНОТО ДРУЖЕСТВО „БУЛГАРГАЗ“ В КРАТЦЕ – ОЩЕ РАЗКРИТИЯ.

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР, МОЖЕ БИ ТУК ИМА МАЛКО РАБОТА И ЗА ВАС?

Войните за енергоносителите се губи назад в историята – много интересно изследване, но сега само накратко за съвременната война на болгарски терен. Обикновено пиша дълги статии, но сега ще бъда кратък и ще изразя всичко в една снимка. Казано е: Не му го обяснявай – НАЧЕРТАЙ МУ ГО! Направихме го. То и проблемът е такъв, че ако не се разбира е безсмислено да се обяснява. Ето я и снимката на ФИГ.1.

ФИГ.1. ПО ПРИЗУМЦИЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ, КОИТО СА ИНТЕРЕСИ НА НАРОДА, КОЙТО ЗА ТОВА ГИ Е И ИЗБРАЛ! А КОГАТО ТЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ТОВА КАК СЕ НАРИЧАТ? – ПРЕДАТЕЛИ! ИМА И ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ В ТАЗИ ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ, НО НЕКА ТЕ САМИ ДА СИ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ! ТАКА Е СПРАВЕДЛИВО И ТОВА Е Т.Н. КОНКУРЕНЦИЯ, А СЕГАШНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОРАЖДА САМО РАЗГРАБВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА, НА НЕЙНИТЕ БОГАТСТВА, КОИТО СА НАРОДНА СОБСТВЕНОСТ! КАК ТАКА ТОГАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ГИ ПРЕДОСТАВЯ БЕЗВЪЗМЕЗДНО, ПРИ ТОВА, НА ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ, КОИТО СА, ДА ГО КАЖЕМ ТОЧНО, EВPEЙCKИ ИHTEPECИ! ТОГАВА НЕ Е ЛИ ЯСНО, ЧЕ ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ TAЙHATA EBPEЙCКA KOHCПИPAЦИЯ В CTPAНАTA! ЩЕ СЕ ПИТАШ ЛИ ОЩЕ, БОЛГАРИНО, ИМА ИЛИ НЯМА ЕBPEЙCKA KOHCПИPAЦИЯ В СТРАНАТА НИ И ЗАЩО СТРАНАТА НИ СЕ РАЗГРАБВА? МОЖЕШ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ ДА СЕ ПИТАШ! НО ТОГАВА НЕ СЕ ОПЛАКВАЙ, ЗАЩОТО САМ СИ ПРЕДИЗВИКВАШ СТРАДАНИЯТА. АКО ИСКАШ ДА ИМАШ ДЪРЖАВА ТРЯБВА САМ ДА СИ Я УПРАВЛЯВАШ, А НЕ EBPEИTE В НЕЯ! ТРЯБВА ДА СИ СЪЗДАДЕШ СОБСТВЕНА ИКОНОМИЧЕСКА НАУКА И ПРАКТИКА! СЕГАШНАТА СА Я СЪЗДАЛИ EBPEИTE, НО НЕ ЗА ТЕБЕ, А ЗА СВОИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ – ТЕ САМИ СИ ГО КАЗВАТ В ЦИOHCKИTE СИ ПPOTOKOЛИ, НО ТЕБ ТЕ МЪРЗИ ДА ГИ ПРОЧЕТЕШ, ДАЖЕ, КАМО ЛИ ДА ГИ ИЗУЧИШ! ! А ТВОИТЕ ИНТЕРЕСИ СЪВПАДАТ ЛИ С ТЯХНИТЕ! АМА ПИТАЙ СЕ БЕ ЧОВЕК! КОГА ЛИ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ИЗМАМАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ?

За тези, които искат да знаят малко повече, поместваме съобщението на американската фирма Linden Energy, която „се съгласява“ да придобие 50% дялово участие в частната компания (не може хем да е частна, хем да е болгарска!) Овергаз АД. Такива международни корпорации трябва да се заличават от националния търговски регистър на съответните страни. Това е свободната пазарна икономика и конкуренция – другото е демагогско заграбване на властта в страните на народите и това е то КОРУПЦИЯТА – НЕВИДИМОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! Това даже не се крие! ВИЖТЕ ГО – ще цитираме част от изказването на изпълнителния директор на Овергаз:

„ Тъй като Linden Energy се присъединява към компаниите в групата на Овергаз, тя има амбицията да съдейства за реализирането на идеите на Овергаз АД за развитието на пазарите в страните от Западните Балкани, като осигури необходимата политическа и финансова подкрепа за тези проекти.“ (вж. цялата статия в приложението) Как по-откровено да го каже човека?

Тези същите „ГЕРОИ“ СЕ ГОТВЯТ ДА ДОБИВАТ ШИСТОВ ГАЗ ОТ ДОБРУДЖАНСКИЯ НИ КРАЙ! Ама щели да разсипят този район! КАКВО ОТ ТОВА? НИЕ САМИ ИМ ГО ДАВАМЕ! Евреите са безродници, те така са създадени, за тях имат значение само парите, защото са преносими! А земята ги интересува само дотолкова доколкото да заробят народа върху съответната земя! КОГА ЛИ, БОЛГАРИНО, ЩЕ ПРОГЛЕДНЕШ? Искаме само да кажем нещо, което не се знае дори от учените: тези шисти са косвено свързани с т.н. „черноморски потоп“. Ако искате вярвайте! За да има толкова много газ в черноморско-каспийския район „крушката си има опашка“! Доматите с колците не се ядат! Ще говорим за това на друго място.

Има още една „тиха“ причина, поради която се разсипва държавното дружество „БУЛГАРГАЗ“, а тя е, че ТОВА Е МОДЕЛ НА ПРАВИЛНОТО СТРУКТУРИРАНЕ НА ЕНЕРГЕТИКАТА И НА ВСИ ОТРАСЛИ НА ИКОНОМИКАТА! Минахме през т.н. „Планово стопанство“ – що петилетки сме построили! Сега сме в т.н. „Свободна пазарна икономика“ – ОЩЕ ПО-ЛОШО! Това са все еврейски модели на структуриране и управление на икономиката. Те на тях им вършат работа, защото чрез тях ни унищожават! НО ТОВА НЕ СА НАШИТЕ РЕШЕНИЯ. Е, СТРУКТУРАТА НА ДЪРЖАВНОТО ДРУЖЕСТВО „БУЛГАРГАЗ“ Е ЕДИН МИНИ МОДЕЛ НА СТРУКТУРАТА И УПРАВЛЕНИЕТО НА ИКОНОМИКАТА НА ДАДЕНА СТРАНА! ЕТО ЗАЩО, КОГАТО ЕВРЕИТЕ СЕ УСЕЩАТ И ВИЖДАТ, ЧЕ ГОИТЕ, Т.Е. НИЙ, МОЖЕ ДА СЕ СЕТИМ СИ ПОСТАВЯТ ЗА ЗАДАЧА ТАКА ДА ГО УНИЩОЖАТ, ЧЕ ПОМЕН ДА НЕ ОСТАНЕ ОТ НЕГО! И ТОВА СЕ ПРАВИ СЕГА – СКРИТО ЗАД ВИДИМИ ПРИЧИНИ, КОИТО ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА ПРИКРИЯТ ОПАСНОТО РАЗКРИТИЕ! ТОВА Е! АКО ИСКАШ, БОЛГАРИНО, ВЯРВАЙ! МОЛЯ СЕ БОГУ ДА ДАДЕ ПРОСВЕТЛЕНИЕ НА СЪЗНАНИЕТО ТИ! ПРОСТИ НИ ГОСПОДИ, НИЕ ВСИЧКО ПРАВИМ ОТ ГЛУПОСТ! ПОМОГНИ НИ ДА СЕ НАУЧИМ ДА ТЕ СЛЕДВАМЕ! АМИН!

А СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО:

Енергоносителите са стратегическа суровина за всяка икономика, следователно кой и как ще сключва договори, свързани с тях, както вътре в страната, така и с т.н. „чужди инвеститори“ е от значение за сигурността на страната. От тази гледна точка всички такива договори трябва да се контролират и одобряват от съответните ОРГАНИ, които бдят за сигурността на страната. И АКО ТОВА НЕ СЕ ВЪРШИ, ТОВА ОЗНАЧАВА (по нашето скромно мнение) , ЧЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА Е „РАЗГРАДЕН ДВОР“! А от тук пък следва, че всеки чужд инвеститор трябва да бъде подложен на щателна проверка – кой е той и МОЖЕ ЛИ да представлява потенциална заплаха за сигурността на страната, както за икономиката, така и за управлението като цяло на страната! ПАК ЩЕ КАЖЕМ:

ТОВА би трябвало да Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ВСИЧКИ ТАКИВА „чужди инвеститори“, СВЪРЗАНИ С ЕНЕРГЕТИКАТА НА СТРАНАТА и други, особено водещи, отрасли на икономиката на страната.

От това следва, че нито производството и търговията с елекроенергия, нито търговията с газ и други енергоносители НЕ МОЖЕ ДА НЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ от държавните съответни органи – ДАНС, в случая. АКО ТОВА НЕ Е НАПРАВЕНО ДО СЕГА ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

И ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА В СЛУЧАЯ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ СЪОТВЕТНОТО ПРОУЧВАНЕ ЗА ФИРМАТА Linden Energy! ЗАЩОТО

НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ЧАСТНА ФИРМА, както се представя, А ДЪРЖАВНА ФИРМА НА САЩ! Е, малко тайно! (Питам се: след като ние знаем това, как така ДАНС не знае?!)

Това не бива да убягва от вниманието на ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА СТРАНАТА.

ТОГАВА ИЗЛИЗА, ЧЕ ЧРЕЗ НЕЯ САЩ НАВЛИЗАТ В НАШАТА ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА И ПРЯКО ЩЕ МОГАТ ДА Я КОНТРОЛИРАТ! А това пък означава пълна зависимост на страната ни от тази мощна икономически, и не само, страна! Как ще се опазим тогава от тази зависимост (едно време на това му казваха „заробване“!)?

И ДА КАЖЕМ ЯСНО:

ТОВА Е ДЪЛБОКАТА И СКРИТА ПРИЧИНАТА ЗА СМЯНАТА НА РЪКОВОДСТВОТО НА БУЛГАРГАЗ и течащия скандал около него!

(Как така преди да се сключи този договор, всичко беше тихо и мирно с ДЪРЖАВНАТА компания „Булгаргаз“, а след като американската фирма  Linden Energy се настани на нашия пазар, изведнъж се оказа, че ръководството не си върши работата и пр. обвинения и набързо беше сменено?)

А ТОВА ПЪК Е ПРЯКО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ НА ТОЗИ СЕГМЕНТ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА НА СТРАНАТА НИ ОТ САЩ, А ОТ ТАМ И КОНТРОЛ ВЪРХУ САМАТА ИКОНОМИКА! А ОТ ТАМ И ВЪРХУ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА! Това са т.н. ХИБРИДНИ ВОЙНИ. Да видим какво означава това? В уикипедия четем:

Хибридна война (на английски: hybrid warfare) е термин който се появява в края на 20 век в САЩ за означение на нестандартна военна стратегия, включваща бойни действиядиверсия и кибервойна.

Традиционно хибридната война се свежда до информационна война – (например т.н. „пандемия“- КОВИД-19, в чиято обстановка още живеем – б.а.), но не само .

Хибридната война не се обявява официално и не се води (поне не се признава) от регламентирани играчи (държави), а специалните служби на държавите използват неконвенционални средства – инфилтрация в информационната среда на други държави, подклаждане на паника, финансиране на нарочно създадени политически , икономически, културни и пр. субекти с цел промяна на външнополитическата линия на набелязаните противници и войната не се „печели“, или поне не в традиционния смисъл на думата…“ Всичко се извършва ТАЙНО И НЕВИДИМО – настъпилата промяна не се коментира, приема се за случила се по силата на обстоятелствата! В случая – ръководството на Булгаргаз не си е изпълнявало добросъвестно задълженията!

А какви са основанията да считаме, че СМЯНАТА РЪКОВОДСТВОТО НА БУЛГАР е част от тайна хибридна война? – забележете: американската фирма Linden Energy е тайна ДЪРЖАВНА фирма, която се представя за частна, следователно зад нея стои държавата или с други думи СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ! Прието е да ги наричаме ЦРУ! Сега ясно ли е?

Какво се цели и се постига с тези хибридни войни? – завладяват се държави ТИХО И НЕВИДИМО – по силата на „обстоятелства“ живота в тази държава се е променил! Това е новата тактика за създаване на КОЛОНИИ!

ТОВА СЕ ИЗВЪРШВА СЕГА В БОЛГАРИЯ!

Или да го обясним по ясно: до сега тази колониална форма на съществуване се извършва чрез т.н. ЕС. Сега се извършва смяна на господаря – намесва се САЩ! Затова и уж се говори за бази на НАТО, но се настаняват американски войски! Но същественото е, че господарите стават двама!

ЕТО ЗАЩО НИЕ СЧИТАМЕ, ЧЕ ТЕЗИ, КОИТО СА СКЛЮЧИЛИ РАЗГЛЕЖДАНИЯ ДОГОВОР С ФИРМА Linden Energy

СА ИЗВЪРШИЛИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

Ето защо ние призоваваме ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКАТА ДА СЕ САМОСЕЗИРА

И ДА ЗАПОЧНЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ПО СЛУЧАЯ!

И във връзка с това трябва да се започне цялостно преустройство на законовата база за сключване на договори. И НЕ САМО ТОВА, НО ДА СЕ НАПРАВЯТ СЪОТВЕТНИТЕ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ ТАКА, ЧЕ ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, СВЪРЗАНИ С ЕНЕРГЕТИКАТА НА СТРАНАТА, СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ПРОИЗВОДСТВА, ДА СЕ КОНТРОЛИРАТ ОТ ДЪРЖАВАТА – по досегашната схемата на БУЛГАРГАЗ, например. НЕКА ДА Е ЯСНО:

ЕНЕРГЕТИКАТА Е ДРУГ ВИД ВОЙСКА НА ДЪРЖАВАТА!

Тук чужди „инвеститори“ или казано другояче чужди влияния върху цялостния живот в страната – стандарт на живот, икономика и пр., НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА!

Смениха ръководството на „Булгаргаз“, а кой го замества? Ето какво казва Хамид Хамид от ДПС: „Новият собственик на КЕВР и “Булгаргаз” е Иво Прокопиев“!

Според него, и „КЕВР“, и „Булгаргаз” вече си имат избрано ръководство В ЛИЦЕТО НА ЕНЕРГИЙНИЯ И МЕДИЕН ОЛИГАРХ ИВО ПРОКОПИЕВ.

“Вярно, че е чрез подставени лица, „сламени хора“, но това е новият собственик на „КЕВР“ и “Булгаргаз”“! А кои са „сламените хора“ – очевидно новото правителство и кръгът около тях!

А КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА „ОЛИГАРХ“? – ОТГОВОРЪТ МОЖЕ ДА ГО НАМЕРИМ ПАК В ЦИOHCKИTE, EBPEЙCKИTE, ПPOТOКOЛИ. Ще ги цитираме:

„Надпреварването за въоръжаване и увеличаване на полицейските кадри са необходимите допълнения на гореказаните планове (планове за завладяване на света – б.а.). Необходимо е да създадем във всички държави само пролетаризирани маси с неколцина предани нам милионери, политици и военни.“ (из протокол №7)

Звучи ни твърде познато, нали? – В ТОЗИ СВЯТ, ОПИСАН ТУК, ЖИВЕЕМ!

А ЕТО ТЕЗИ „ПРЕДАНИ“ ТЯМ „НЕКОЛЦИНА МИЛИОНЕРИ, ПОЛИТИЦИ И ВОЕННИ“ са скрити под понятието ОЛИГАРСИ!

КАК ЕЛЕМЕНТАРНО НИ ИЗМАМИХА! А КАК ГО ПОСТИГАТ? ТЕХНОЛОГИЯТА НА ИЗМАМАТА ТЕ САМИ СА СИ Я ОПИСАЛИ В ЦИOHCKИТЕ СИ ПPOТOКОЛИ, А СЕГА НЕ КАЗВАТ „ПPOТOKOЛИ“, А „ХИБРИДНИ ВОЙНИ“! А ТО Е ЕДНО И СЪЩО! ДОКАЗАТЕЛСТВОТО Е ЕЛЕМЕНТАРНО – АМИ СРАВНЕТЕ ДВЕТЕ КОНЦЕПЦИИ – КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА СА!
ВСЪЩНОСТ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ И ТАКА: ПОНЯТИЕТО „ХИБРИДНИ ВОЙНИ“ Е КОДОВОТО НАИМЕНОВАНИЕ НА ЦИOHCKИTE ПPOТOKOЛИ! ТОВА ПОНЯТИЕ Е ВЪВЕДЕНО ОТ САЩ В КРАЯ НА МИНАЛИЯ ВЕК. ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ПРИЛАГАТ ТЕЗИ ТАКТИКИ В СВОИТЕ ТАЙНИ ВОЙНИ ЗА СЪВРЕМЕННО КОЛОНИЗИРАНЕ НА ДЪРЖАВИТЕ. СЛЕДОВАТЕЛНО С ТОВА САЩ ДОКАЗВАТ, ЧЕ СА ЦИOНИCTKA ДЪPЖABA.

И понеже сега светът е изправен пред опасността от война само ще вметнем какво е казано за това пак в тези ционски протоколи: Цитираме:

На всяко противодействие ние трябва да бъдем в състояние да отговорим с  война от съседите на оная страна, която би се осмелила да ни противодействува; но ако и тези съседи помислят да застанат колективно против нас, ние сме длъжни да дадем отпор с всеобща война.“ (из протокол №7)

ПОЗНАХТЕ ЛИ ТЕЗИ, КОИТО ИМ „ПРОТИВОДЕЙСТВУВАТ“? – РУСИЯ, А СЪСЕДНАТА СТРАНА, ОТ КОЯТО ИСКАТ ДА Я НАПАДНАТ Е ОЧЕВИДНО УКРАЙНА, НАЛИ?! Както се казва: „коментарите са излишни“! Някой ще каже, че е обратната! ОБРАТНАТА Е САМО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА!

А ето какво прави „ТЕЛЕВИЗИЯТА“ пак според тяхните протоколи: Цитираме:

Главният успех на политиката се крие в тайната; думите на дипломата не бива да се съгласуват с неговите действия. Ние трябва да принуждаваме гоевските правителства към действия, полезни на нашия широко замислен план, който е вече близо до въжделеното си осъществяване. Това трябва да става, като че ли под натиска на общественото мнение, което в същност се създава от нас с помощта на така наречената “велика сила” – печата, който с малки изключения, за които няма защо да се държи сметка, е изцяло вече в нашите ръце.“ (из протокол №7).

ЦИOHCKИTE ПPOTOKOЛИ СА ПРИЕТИ НА Бaзeлския циoниcки кoнгpeс, през 1898г. Тогава телевията все още я няма. А специалната „ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД“, която е конкретни мероприятия за нашето унищожаване и е като приложение на циoнcкитe пpoтoкoли е приета 1988г. на осмия циoниcки кoнгpec проведен в Москва! А защо в Москва? – обяснили сме го в статията ни: “ЛЮБИМА МОЯ ЦЕНЗУРО, ДОБРЕ ДОШЛА!“.

А на 10.11.1989г.(само година по-късно!) беше извършен преврата в страната и тръгнахме по пътя към „ДЕМОКРАЦИЯТА“ и „ЕВР(ОП)ЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ“! ДА НИ Е ЧЕСТИТО!

САМО ДА ДОБАВИМ, ЧЕ ТАЗИ „ПРОГРАМА“ се изпълнява след преврата! И нейно пряко приложение е „ПЛАНЪТ РАН ЪТ“!

Дано да имаш достатъчно разум, болгарино, и да престанеш да се питаш имали я тази „тaйнa eвpeйcкa кoнcпиpaция“!

ПП: А сега да съпоставим следните съобщения:

1). На изпълнителния директор на фирма Овергаз Светослав Иванов:

„Тъй като Linden Energy се присъединява към компаниите в групата на Овергаз, ТЯ ИМА АМБИЦИЯТА да съдейства за реализирането на идеите на Овергаз АД за развитието НА ПАЗАРИТЕ В СТРАНИТЕ ОТ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ, като осигури необходимата ПОЛИТИЧЕСКА И ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА за тези проекти.“ (вж. цялата статия в приложението) Как по-откровено да го каже човека?;

2). За своето посещение в Сърбия министър председателят на Болгария заяви, че отива, за да им предложи да им продава Азерски газ и …втечнен газ от САЩ (?)! (играе ролята на лобист за американската фирма Linden Energy! И това, ако не е явно предателство, здраве му кажи!) И освен това кой ще узнае какво ще си говорят „на четири очи“ с тамошната министър-председателка Ана Бърнабич! Нашият „герой“ е отишъл на практика със задачата да увещава сърбите да се откажат от връзките си с Русия, съответно Газпром – забележете тръбата към Сърбия се строи от самия Газпром (той я финансира)! Та от това очевидно се вижда, че той работи за американските интереси! Нещо недопустимо в дипломацията, което винаги води до влошаване на отношенията със страната, за която е говорено без нейно знание или е действано в нейн ущърб!

И ТУК Е ВЕРОЯТНО И СМИСЪЛЪТ НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА КИРИЛ ПЕТКОВ В СЪРБИЯ – ДА НИ СКАРА С РУСИЯ!

ТОГАВА ВРАТИТЕ ЗА НОВИ БАЗИ НА НАТО В БОЛГАРИЯ СА ОТВОРЕНИ! СХВАЩА ЛИ ТОЙ ТОВА? ИЛИ САЩ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ, ЧЕ Е НЕВМЕНЯЕМ – ТЕ И ЗАТОВА СА НИ ГО НАТРЕСЛИ! Тези, които могат, трябва да разберат какво този „дипломат“ е обещавал на сърбите от името на САЩ? Нека и руснаците ни помогнат за това. Случват се чудовищни неща!

Забележете, че: ПЪРВО, срещата е почти безпредметна за нашата страна – след два месеца в Сърбия ще има избори! (но това не смущава нашия „герой“!); ВТОРО, олигархът Сашо Дончев е бил представител на руската фирма Газпром за Болгария, но после им „изневерява“ и се прехвърля да служи на САЩ! И ТРЕТО, Сърбия е в орбитата на Русия! А САЩ се стреми да ограничи търговията на руски газ в Европа и да откъсне Сърбия от Русия! Някак си има нещо не съвсем комфортно за мисълта във всичко, което изброихме, не е ли така?

3). Сега, като съпоставим тези съобщения И КАТО СЕ ВЗЕМАТ В ПРЕДВИД ВСИЧКИ НЕЩА, КОИТО ПО СТРАНЕН НАЧИН СЕ СЛУЧИХА И СЕ СЛУЧВАТ С МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ, ТО СЕ НАТРАПВА МИСЪЛТА:

А ДАЛИ ПЪК ТОЙ НЕ РАБОТИ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ?

И дали не е ТАЕН (а може би и несъзнателен) изпълнител на „амбициите“ на фирма Linden Energy. ОСОБЕНО КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ПСИХИЧЕСКОТО МУ СЪСТОЯНИЕ. Говорим за хибридна война, а дали пък той не е използван за оръдие в тази война?

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР, ИЗВЕДНЪЖ ВИ СЕ ОТВАРЯ МАЙ МНОГО РАБОТА! ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!

ПРИЛОЖЕНИЕ:

ЗАГЛАВИЕ: Базираната в САЩ Linden Energy се съгласява (Agrees) да придобие 50% дял в най-голямата частна газова компания в България

НОВИНИ ПРЕДОСТАВЕНИ ОТ Linden Energy

08 юли 2021 г., 14:19 ET

СОФИЯ, България, 8 юли 2021 г. /PRNewswire/ – Linden Energy, базирана в САЩ компания за енергийно развитие, днес обяви, че е подписала споразумение за придобиване на 50% от Овергаз Инк. АД, първият независим и най-опитният български търговец на газ, както и най-голямата частна газова компания в страната.

(ПОРЕДНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ! ЗАЩО, БОЛГАРИНО, НЕ РАЗБИРАШ ТОВА? – б.а.)
Отляво - посланик на САЩ Херо Мустафа, министър на икономиката на България, президент на Linden Energy Стивън Пейн, министър на енергетиката на България, изпълнителен директор на Overgas Inc. Светослав Иванов
 

Във връзка с инициативата 3 морета, която се провежда в София, България, Linden Energy и Overgas Inc. АД подписаха споразумение, с което Linden ще придобие 50% от Overgas Inc.. С предходния ангажимент на Linden да използва 10% от капацитета на газопровода на Интерконектор Гърция-България (IGB), това споразумение допълнително заздравява инвестиционния портфейл на Linden в България и ще подпомогне нов растеж в развитието на газовата мрежа в региона.

„Екипът на Linden е много развълнуван да продължи работата си в България и на Балканите и вярвам, че Овергаз е идеалният партньор за разширяване от лидер на българския газов пазар до лидер в региона на Балканите“, каза Стивън Пейн, президент на Linden Еnergy. „В допълнение към нашата инвестиция, Linden Energy ще поеме активна роля в подкрепата на усилията на Овергаз за диверсификация на енергийния пазар в България чрез добавяне на други източници на природен газ, една от възможностите е американският LNG“, продължи г-н Пейн.

Светослав Иванов, изпълнителен директор на Overgas inc. каза: „Инициативата 3 морета има за цел да развива инфраструктура на териториите на участващите държави, която обхваща развитието на енергийната инфраструктура, включително и газта. Тъй като Linden Energy се присъединява към компаниите в групата на Овергаз, тя има амбицията да съдейства за реализирането на идеите на Овергаз АД за развитието на пазарите в страните от Западните Балкани, като осигури необходимата политическа и финансова подкрепа за тези проекти. Планираните ни проекти включват проучване на възможността за изграждане на междусистемни връзки в района на Западните Балкани и газификация на урбанизираните територии в страните от Западните Балкани“.

С днешното споразумение Linden ще придобие 50% дял в Овергаз АД, най-голямата частна компания за търговия с газ в България. Акциите преди това бяха собственост на руския Газпром и бяха изкупени от Овергаз през декември 2020 г.

Относно Linden Energy

Linden Energy е базирана в САЩ, международно фокусирана компания за енергийно развитие. Основана през 2013 г. от Стивън Пейн, Linden има проекти, които се разглеждат в Европа, Източна Европа и Южна Азия. Основателят на Linden, Стивън Пейн е известен в международния енергиен сектор, тъй като е договорил над 27 MTPA продажби на втечнен природен газ, играе важна роля в развитието на няколко големи проекта за износ на втечнен природен газ в Съединените щати и няколко големи международни тръбопроводи. Linden Energy притежава 10% капацитет в газопровода Гърция-България (IGB) от 2016 г.

Екипът на Linden е много развълнуван да продължи работата си в България и на Балканите и вярвам, че Овергаз е идеалният партньор за разширяване от лидер на българския газов пазар до лидер в региона на Балканите“, каза Стивън Пейн, президент на Linden Енергетика. „В допълнение към нашата инвестиция, Linden ще поеме активна роля в подкрепата на усилията на Овергаз за диверсификация на енергийния пазар в България чрез добавяне на други източници на природен газ, една от възможностите е американският LNG“, продължи г-н Пейн.

Относно Овергаз Груп

Създадена през 1992 г., Овергаз е най-голямата българска частна компания в сектора на природния газ и лидер в разработването и предоставянето на инфраструктурни услуги по-специално в областта на газификацията. Основните дейности на Овергаз Груп обхващат цялата верига от изследвания и разработки, доставки, дистрибуция и продажба на природен газ както на едро, така и на дребно. Овергаз АД е най-големият независим доставчик и търговец на природен газ на пазара. Той е първият, който получава достъп до инфраструктурната мрежа, проправяйки пътя към либерализацията на пазара. Част от групата на Овергаз е Овергаз Мрежи АД, най-голямата газоразпределителна компания в България, която в момента обслужва над 81 000 крайни клиенти. В момента дистрибуторът притежава над 2500 км тръбопровод в България с планове за бързо разширяване в близко бъдеще.

Linden Energy Website: www.Linden.Energy
Overgas Website: www.overgas.bg

SOURCE Linden Energy /(ИЗТОЧНИК Linden Energy)

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/bolgaris/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44